Σκληρό βίντεο δείχνει πώς γίνονται οι πνεύμονες ενός μακροχρόνιου καπνιστή

Ενας Κινέζος χειρούργος μοιράστηκε ένα σκληρό βίντεο, το οποίο απεικονίζει την ιατρική του ομάδα την ώρα που αφαιρεί ένα μαυρισμένο ζεύγος πνευμόνων από έναν ακατάλληλο δότη οργάνων, θέλοντας με αυτόν τον ακραίο τρόπο να στείλει ένα ηχηρό μήνυμα κατά του καπνίσματος.

Ο γιατρός Τσεν Τζινγκγιού, επικεφαλής χειρουργός της ομάδας μεταμόσχευσης στο νοσοκομείο του Γούξι στην επαρχία Τσιανγκσού, δήλωσε ότι ο εν λόγω ασθενής πέθανε σε ηλικία μόλις 52 ετών μετά από 30 χρόνια καπνίσματος, σύμφωνα με το RT. Ο άνδρας αυτός ήθελε να δωρίσει τα όργανα του, αλλά η ομάδα του Τζινγκγιού γρήγορα κατάλαβε πως οι πνεύμονές του δεν ήταν κατάλληλοι, όπως φαίνεται και στο βίντεο.

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ

Οι πνεύμονες τoυ εκλιπόντος μακροχρόνιου καπνιστή έφεραν σημάδια ασβεστοποίησης, πνευμονικής αγγειακής νόσου και εμφυσήματος.

Το βίντεο, το οποίο κοινοποιήθηκε στα κινεζικά κοινωνικά μέσα δικτύωσης με το hashtag «jieyan» – το «κόψιμο του καπνίσματος» στα κινέζικα – μετρά ήδη πάνω από 25 εκατομμύρια προβολές.

«Πολλοί καπνιστές έχουν πνεύμονες που μοιάζουν με αυτούς. Η ομάδα μας αποφάσισε να απορρίψει αυτό το μόσχευμα», δήλωσε ο Τζινγκγιού.

Ο ασθενής, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν είχε υποβληθεί σε αξονική τομογραφία πριν από το θάνατό του και οι πνεύμονες δωρίστηκαν, προτού κάποιος τους εξετάσει, με αποτέλεσμα να φτάσουν στην ιατρική ομάδα.