Η Προληπτική Ιατρική είναι ακριβώς αυτό που οι λέξεις περιγράφουν: Μπορεί να προβλέψει ώστε να αποφύγουμε προβλήματα που θα εμφανιστούν στο μέλλον. Με λίγα λόγια, είναι η Ιατρική του μέλλοντος.

Όλοι μας συχνά παραπονιόμαστε για κόπωση, προβλήματα μνήμης, πονοκεφάλους, εμμηνοπαυσιακά συμπτώματα, διακυμάνσεις στην διάθεση και διαταραχές  ύπνου.  Οι παραπάνω ασθένειες είναι εκφάνσεις παθήσεων που απορρέουν από τον σύγχρονο στρεσογόνο τρόπο ζωής.

Η πρόληψη είναι μια δυναμική διαδικασία, της οποίας η μεγαλύτερη πρόκληση είναι να εκπαιδεύσει προκειμένου να πείσει το άτομο, την οικογένεια και στο σύνολο την κοινωνία προκειμένου να υιοθετηθούν υγιή πρότυπα διαβίωσης.

Στόχος της πρόληψης είναι η αύξηση του προσδόκιμου ζωής με όσο το δυνατόν καλύτερη ποιότητα ζωής.

Στην  Προληπτική Ιατρική, μέσω των κατάλληλων κλινικών και εργαστηριακών εξετάσεων, παρακολουθούνται ενήλικα άτομα με στόχο τη βελτίωση της υγείας τους με τις ακόλουθες υπηρεσίες:

      • Πρόληψη και συμβουλές για  χρόνιες παθήσεις όπως ο διαβήτης, η οστεοπόρωση,  η υπέρταση, ο καρκίνος. Πρωτοβάθμια, δευτεροβάθμια και τριτοβάθμια πρόληψη καρδιακών ασθενειών.
      • Θεραπεία ασθενειών που σχετίζονται με τη διατροφή, σε ενήλικες όπως η παχυσαρκία, ο διαβήτης, και άλλες συνιστόσες του μεταβολικού συνδρόμου.
      • Δημιουργία εξατομικευμένου πλάνου για διατροφή, άσκηση, και φαρμακευτική αγωγή ανάλογα με το ιατρικό πρόβλημα του κάθε ασθενή το οποίο αποσκοπεί στη βελτιστοποίηση του τρόπου ζωής και την ελαχιστοποίηση κινδύνων εμφάνισης παθολογικών νοσημάτων.